KK Gradina slomila Vogošću
U drugom dijelu meča Srebreničani su napavili preokret

Meč 15. kola Prvenstva BiH za košarkaše

KK Gradina slomila Vogošću

E. Dindić, foto: E. Dindić

Gradina je bila bolja od Vogošćana rezultatom 83:77.

U 15. kolu Prvenstva BiH za košarkaše večera je Gradina u Mejdanu upisala vrijedan trijumf. Srebreničani su ugostili ekipu Vogošće i na kraju obradovali domaće navijače pobjedom 83:77.

Tokom cijelog meča igrala se tvrda košarka sa veoma agresivnim odbranama. Vogošćani su dobro parirali domaćinima, no početkom trećeg perioda uslijedila je serija Gradine koja je na kraju i odlučila pobjednika.

Gradina je do tri minute prije kraja imala prednost od 10 poena, ali su se Vogošćani vratili na zaostatak od četiri poena. Ipak, nisu bili koncentrisani i precizni, pa Srebreničani slave trijumf.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U redovima Gradine najefikasniji su bili Tuljković sa 18, Otović sa 17 i Bjelić sa 16 poena. Za Vogošću je Manojlović postigao 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi