HKK Zrinjski preskočio Gradinu
Srebreničani su pružili žestok otpor bh. prvaku

Prvak BiH u Mejdanu slavio siguran trijumf protiv novajlije lige

HKK Zrinjski preskočio Gradinu

E. Dindić, foto: E. Dindić

U 14. kolu Prvenstva BiH za košarkaše Zrinjski je na gostovanju u Tuzli bio bolji od Gradine rezultatom 75:91.

Gradina iz Srebrenika večeras je u Mejdanu pružila snažan otpor prvaku BiH Zrinjskom, no nedovoljno da Srebreničani u 14. kolu iznenade Mostarce koji su upisali trijumf  75:91 (14:27, 18:19, 20:26, 23:19).

Već od prvog perioda kojeg su okončali u svoju korist (14:27) bilo je jasno da su Plemići veliki favoriti protiv Gradine. Tim iz Srebrenika je do poluvremena imao zaostatak koji se mogao sustići, no promašili su veliki broj zicera da bi meč odveli u triler završnicu.

Zrinjski je svako posrtanje domaćina znalački kažnjavao, pa je u zadnji period ušao sa nedostižnom prednošću 52:72. U redovima Mostaraca najefikasniji su bili Ivan Miličević sa 22 i Aleksandar Sokolović sa 20 poena.

Kod Gradine Zlatko Golijanin je postigao 17, a Miodrag Tanasilović 13 poena.

Gradina - Zrinjski 75:91

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Gradina: Maksimović 5, Begović 2, Golijanin 17, Modrić 3, Shafack Jr., Hrnčić 11, Hadžimuratović, Bjelić 6, Pejović 7, Prskalo, Tuljković 11, Tanasilović 13. Trener: Bojan Kusmuk.

Zrinjski: Šutalo 7, Lužaić 1, Miličević 22, Petrić 8, Pajić, Ljujić 15, Milinović 2, Sokolović 20, Golemac 2, Zlomislić, Todorović 14. Trener: Hrvoje Vlašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi