Drama u Mejdanu: Široki ostao neporažen

Sjajna utakmica i nova pobjeda izabranika Ivana Velića

Drama u Mejdanu: Široki ostao neporažen

E. Dindić, foto: E. Dindić

U okviru 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Mejdanu svoj susret odigrali su Sloboda i Široki. U izuzetno zanimljivoj utakmici slavili su gosti iz Širokog rezultatom 85:79.

Izabranici Ivana Velića odlični su u prvom periodu pa nakon 10 minuta imaju prednost od 23:14. Drugi period Sloboda je uspjela da se revanšira te ovaj period dobije sa 28:22, te na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 45:42 u korist gostiju iz Širokog Brijega.

Treći period mnogo bolja igra domaćih košarkaša koji u jednom trenutku imaju prednost od 63:50, ali ne predaju se ni gosti iz Širokog te serijom od 11 uzastopnih poena, dolaze na 63:61, što je ujedno bio i rezultat nakon 30 minuta igre.

Prava borba u posljednjem periodu, međutim sjajna ekipa Širokog prvenstveno zbog šire klupe i duže rotacije iskontrolisala je napade domaćeg sastava te na kraju upisala pobjedu rezultatom 85:79.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Emmanuel Little sa 18 poena, Ive Ivanov dodao je 15, dok je Duje Brala 14, do postigao 14. Bolji od ostalih u redovima Slobode bili su Almir Hasandić sa 22 poena dok je Zoran Talley dodao 16, a Joshua Scott 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi