Fenomenalna Igokea ponovo srušila Partizan, Edin Atić odigrao još jednu jako dobru partiju
Foto - ABA

Trijumf bh. tima

Fenomenalna Igokea ponovo srušila Partizan, Edin Atić odigrao još jednu jako dobru partiju

M. Šljivak

Košarkaši Igokee pobijedili su večeras kao gosti u Beogradu ekipu Partizana rezultatom 83:75.

Ekipa Dragana Bajića ove sezone igra fenomenalno, a i večeras su pokazali da će biti izuzetno opasni za sve favorite u ABA ligi.

Igokea je meč otvorila serijom 8:0. Partizan odmah uzvraća serijom od 11:0 na koju na isti način ponovo odgovara bh. prvak.

Velikih serija do kraja prve dionice nije bilo, a nakon deset minuta igre Igosi su imali sedam poena prednosti, 23:16.

Kontrolisao je bh. tim rezultat u potpunosti u drugoj dionici. Razlika je išla do maksimalnih plus devet, a na odmor je Igokea otišla sa šest koševa razlike, 42:36.

Igokea je imala blagi pad u igri sredinom treće dionice. Sa minus deset Partizan je uspio da dođe do vodstva, no Igokea je ubrzo vratila prednost na svoju stranu i u posljednju dionicu je ušla sa poenom prednosti, 63:62.

U posljednjoj dionici bh. predstavnik ipak mirno završava utakmicu. Nisu dopustili Partizanu nikakava preokret i došli su do još jedne velike pobjede.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Igokeu su do trijumfa odili Clemmons, Jošilo i Ilić sa po 16 poena, a jako dobru partiju je pružio i Edin Atić sa 13 poena i šest asistencija.

Kod Partizana Thomas je ubacio 18 poena, a Mika je dodao 15.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi