Historijski dan i za KK Iskra Bugojno: Mandžić klub i grad predstavila na najbolji način

Budućnost kluba

Historijski dan i za KK Iskra Bugojno: Mandžić klub i grad predstavila na najbolji način

S. Mlaćo
U Slovenj Gradecu u toku je košarkaški međunarodni turnir ženskih pionirskih ekipa do 14 godina .

Pionirke Bosne i Hercegovine pobjedom nad ekipom Bugarske rezultatom 71:54 osvojile su šesto mjesto. U pobjedi naše reprezentacije Bugojanka - igračica Iskre Edna Mandžić je ugradila osam poena i bila je peti strijelac u ekipi.

Nastupi ove Bugojanka u dresu bosanskohercegovačke reprezentacije imaju karakter istorijskih, pošto je Mandžić prva košarkašica, koja je došla do nastupa u reprezentaciji Bosne i Hercegovine iz Košarkaškog kluba Iskra.

Ovo je i za KK Iskra i Bugojno veliko priznanje pošto je njihova igračica izborila nastup u reprezentaciji, među dvanaest igračica ove uzrasne kategorije iz cijele Bosne i Hercegovine. Uz to Mandžić je jedina igračica iz Srednjobosanskog kantonu u okviru čije je Lige mladih SBK proglašena najboljom igračicom u predpionirskoj konkurenciji za sezonu 2021./2022.

Opis nije dostupan.

Iz njenog kluba se nadaju da će i u budućnosti Edna plijeniti svojom kvalitetnom igrom, biti ponos Bugojna i države Bosne i Hercegovine.

Promo

Top Komentari

Gari Garinča
Bravo za Ednu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi