U prvoj istorijskoj utakmici KK Velež slavio protiv Iskre
Košarkaši Veleža slavili su pobjedu u prvom nastupu u A-2 ligi - Jug

Prva službena utakmica KK Velež

U prvoj istorijskoj utakmici KK Velež slavio protiv Iskre

Košarkaši mostarskog KK Velež večeras su u dvorani Midhat Hujdur Hujka u Sjevernom Logoru u svom premijernom nastupu slavili pobjedu u okviru 1. kola A-2 lige - Jug protiv bugojanske Iskre rezultatom 82-75. 

Obzirom na loše vremenske uvjete u Mostaru u odlično popunjenoj dvorani Mostarci su pitanje pobjednika riješili već u prvoj četvrtini. 

Taj dio igre Mostarci su dobili s 27:11 napravivši već tada razliku koja je do kraja susreta bila nedostižna za Bugojance koji su se doduše oporavili u drugom periodu u kojem su uspjeli prepoloviti razliku na samo -8 no do kraja nisu uspjeli uraditi više ništa osim časnog poraza. 

Velež je u drugom dijelu održavao Iskru na desetak poena prednosti pa je tim Dženana Šute došao do prve pobjede u svojoj istoriji dugoj tek par mjeseci. 

Potražite više informacija na temu A2 liga jug:

Mustafić s 23 poena i Gosto s 19 predvodili su Velež do pobjede. Čurić je s 25 koševa predvodio goste, Čukurija je dodao 12. 

Top Komentari

mile90
za mjesec dana će krenut propaganda da je kk velež star 100 godina i da im je oduzeta dvorana na bijelom brijegu
0 1
Syr
Cestitke
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi