Košarkaš KK Iskra suspendovan nakon brutalnog prekršaja nad igračem KK Promo

Muris Bećirović "na hlađenju"

Košarkaš KK Iskra suspendovan nakon brutalnog prekršaja nad igračem KK Promo

E. Čaušević

Veliki skandal obilježio je utakmicu prethodnog vikenda između KK Promo Donji Vakuf i domaćina bugojanske Iskre.

Komšijski duel starih rivala riješen je u posljednjim sekundama kada je Mahir Ferhatbegović donio pobjedu ekipi Proma. Ipak, nakon utakmice svi su pričali o nesporskom potezu iskusnog košarkaša Iskre, Murisa Bećirovića.

Naime, Bećirović je veoma žestoko faulirao košarkaša Proma Dinu Alkića i na svu sreću prošao je bez povreda. Košarkaš Iskre ga je brutalno tijelom i laktom zakucao u konstrukciju koša čime je ostavio bez teksta sve u dvorani.

No, na kaznu se nije moralo dugo čekati, jer je danas potvrđeno da je Bećirović suspendovan, te da nema pravo nastupa dok se ne donese konačna odluka.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Naime, slučaj je sada u rukama Disciplinske komisije regionalnih/kantonalnih saveza, te do konačne odluke iskusni košarkaš bugojanskog tima neće moći na parket, ali vrlo vjerovatno ga očekuje žestoka kazna.

Promo

Top Komentari

Gari Garinča
Bogami kao da je mrtva glava pala. Sjašite više sa KK Iskra.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi