KK Kakanj došao do sigurnog trijumfa protiv HKK Zrinjski

Novi poraz Plemića

KK Kakanj došao do sigurnog trijumfa protiv HKK Zrinjski

Košarkaši Kaknja večeras su u svojoj dvorani u utakmici 13. kola košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine savladali HKK Zrinjski rezultatom 93:79. 

Gostujući košarkaši su bili ravnopravan protivnik Kakanjicma u izuzetno efikasnom prvom poluvremenu u kojem je palo 96 poena a dobio ga je domaći tim rezultatom 50:46.

I nastavak je donio efikasnu košarku ali je Zrinjski kako je vrijeme odmicalo postupno padao u igri u obrani te je Kakanj na kraju došao do uvjerljive pobjede kojom se dodatno odmakao od zone ispadanja. Domaće je do šeste ovosezonske pobjede predvodio Haris Ćurevac koji je zabio 26 poena. Po 15 koševa dodali su Đorđević-Marinković i Arslanagić a dvoznamenkast s 12 poena bio je i Refik Bašić. 

Sjajnu partiju za Zrinjski je odigrao Stefan Glogovac koji je zabio 29 koševa no i to je bilo premalo da Zrinjski napravi nešto više u ovom susretu. Trinaest koševa ubacio je Danilović, a Vranješ je dodao 10. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Kakanj: Dedić 5, Arslanagić 15, Mešinović 4, Đorđević-Marinković 15, Ćurevac 26, Aladin, Velić 7, Pirić, Pilavdžić, Buza 9, Bašić 12, Sikira

HKK Zrinjski: Soldo 2, Bjelica 9, Glogovac 29, Gunjina 6, Danilović 13, Nikolić 9, Vranješ 10, Radak, Džajić, Zlomislić 1, Pajić

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi