Veliko iznenađenje u Sarajevu: Leotar savladao Sparse

Bodovi idu za Trebinje

Veliko iznenađenje u Sarajevu: Leotar savladao Sparse

E. Dindić

U okviru 4.kola Lige 6 za prvaka za košarkaše svoj susret odigrali su Sparsi i Leotar. Na kraju pobjedu su odnijeli gosti iz Trebinja rezultatom 71:66. 

U prvom periodu vidjeli smo igru bez odbrana, u takvom omjeru snaga bolje se snalaze gosti iz Trebinja koji imaju prednost od 30:22. Drugi period i jedna i druga ekipa ne pokazuju neku preveliku efikasnost, ali domaći košarkaši ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 15:11. Na veliki odmor odlazi se pri prednošću od 41:37 u korist tima iz Trebinja.

Drugo poluvrijeme otvaraju domaći košarkaši serijom 7:0, te prelaze u vodstvo od 44:41, ipak gosti konsoliduju redove te ne dopuštaju domaćinima da se previše odlijepe. Ovaj period završava 17:10 za Sparse, dok nakon 30 minuta rezultat glasi 54:51 u korist domaćeg sastava.

U posljednjem periodu odlična igra Leotara, koji ovaj period dobivaju rezultatom 20:12, za na kraju veliku pobjedu rezultatom 71:66.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Dejan Šakotić sa 16 odnosno Nikola Jeftić sa 12 postignutih poena. Kod Sparsa bolji od ostalih bio je Marko Ramljak sa 15 poena koji je bio i jedini dvocifren u domaćem sastavu.

Top Komentari

user1644068495
Bravo Leo ,niko nam je iz kamena !
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi