KK Promo dobio novog trenera

Zvanično potvrđeno

KK Promo dobio novog trenera

S. Mlaćo

KK Promo Donji Vakuf je dobio novog trenera. Radi se o Bobanu Niniću. 

Ninić je prošlu sezonu vodio Spartans iz Živinica, a prethodno je angažman imao u u Albaniji.

"Boban Ninić rođen je u Mrkonjić Gradu. Završio je trenersku školu, a posebno ističe da je dobar dio trenerskog posla imao priliku naučiti od velikog Svetislava Pešića. Jedan od najperspektivnijih mladih trenera u BiH prije dvije sezone vodio je albansku Teutu, koju je od prosječnog kluba doveo do finala ligaškog doigravanja i do trofeja pobjednika državnog kupa. Zbog neslaganja s upravom, napustio je Albaniju, a prošle sezone vodio je ekipu Spartansa iz Živinica u A1 ligi.
Početkom prethodne sezone "Promo" je pokušao da dovođenjem iskusnog trenera što bolje odradi svoju debitantsku sezonu u društvu najboljih. Ovaj put oslanjamo se na mlade, perspektivne snage. Čvrsto vjerujemo da će Boban Ninić donijeti u klub potrebno znanje i energiju neophodnu za ravnopravno takmičenje sa najboljim timovima u zemlji.
Trener, koji je preuzeo "Promo" u januaru, naš Kenan Jugo, zbog poslovnih obaveza nije bio u mogućnosti ostati prvi trener, ali će ostati u stručnom štabu kao pomoćnik trenera", istakli su iz KK Promo.

Promo će i naredne sezonu igrati elitni rang. bh. košarke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti