Tuzla na nogama, "budi" se Sloboda Dita, velika košarkaška imena će biti dio projekta?

Vraća li se košarkaška slava u Mejdan?

Tuzla na nogama, "budi" se Sloboda Dita, velika košarkaška imena će biti dio projekta?

A. Beganović

U posljednjih nekoliko dana Tuzlu je zahvatila prava košarkaška euforija. Naime, gradom soli su procurile informacije da se sprema fuzija KK Sloboda Dita, koji je već godinama u fazi svojevrsnog mirovanja i OKK Sloboda, koji zapravo godinama predstavlja košarkašku Tuzlu na bosanskohercegovačkoj košarkaškoj sceni.

Istina, zvaničnih informacija nema, ali gdje ima dima biće i vatre, a toga su svjesni i u Tuzli, gradu u kojem je svojevremeno košarka bila popularnija i od fudbala. Rado se Tuzlaci sjećaju vremena kada su u Mejdan na noge Sloboda Diti stizali regionalni ali i evropski velikani, kada se za svaki domaći meč tražila karta više.

Sjećanja na ta vremena nisu izblijedila, a ako je vjerovati poznavaocima košarkaških prilika u Tuzli, takva vremena ukoliko dođe do fuzije, odnosno do povratka Sloboda Dite na scenu, ubrzo bi se mogla ponoviti.

Neslužbene informacije govore da bi glavni finansije Sloboda Dite trebao biti najbogatiji Bosanac Senad Džambić, vlasnik Binga, te da su na ideju povratka tuzlanskog ponosa na scenu, pozitivno reagovali i još neki privatni poduzetnici.

Jedno je sigurno, ukoliko se informacije koje kruže pokažu tačnim, s obzirom na privatne poduzetnike koji se povezuju sa cijelom pričom, Sloboda Dita se neće zadovoljiti prosjekom.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Neslužbeno, ideja je da glavnu riječ po pitanju struke ima nekadašnji kapiten naše reprezentacije Jasmin Hukić, koji bi se mogao naći na mjestu sportskog direktora, a kao šef struke sve više se spominje bivši bh. selektor Vedran Bosnić.

U svakom slučaju, još uvijek neslužbene informacije podigle su Tuzlu na noge, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu, pa i region i s velikim nestrpljenjem se očekuje službeno očotovanje zainteresiranih strana.

Top Komentari

realista1982
Jer SLOBODU Tuzla voli,kao vječno zrno soli...SLOBODA DITA ❤️?
2 0
user1676319116
Dolazio bi na utakmice i ako sam od mejdana 640km daleko
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi