KK Vogošća slavila u Kaknju
Vogošća je došla do jako bitne pobjede, osme u sezoni i sada imaju isti broj pobjeda kao njihov večerašnji rival. Predstoji nam zaista interesantna završnica prvenstva BiH

Prvenstvo Bosne i Hercegovine

KK Vogošća slavila u Kaknju

M. Šljivak

Košarkaši Vogošće savladali su kao gosti Kakanj rezultatom 67:79 u 18. kolu prvenstva BiH.

Počelo je loše sa obje strane. Ekipe gotovo da ništa nisu pogodile, pa i ne čudi rezultat prve dionice od 11:12 u korist gostiju.

Ipak, već u drugoj dionici je sve mnogo bolje izgledalo. Utakmica je svojim većim dijelom bila izjednačena, a na minut prije kraja Kakanj odlazi na plus šest, 35:29.

Vodstvom su domaći košarkaši otišli i na poluvrijema, a imali su tri poena prednosti, 35:32.

Nastavak meča ipak potpuno pripada gostima iz Vogošće. Uspjeli su odvesti utakmicu na svoju stranu i na kraju su došli do veoma važne pobjede u borbi za opstanak u prvenstvu BiH.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Immanuel King sa 12 poena i 11 skokova, dok su po poen manje upisali Feđa Vuleta i Nemanja Manojlović.

Kod domaće ekipe Igor Josipović je bio najefikasniji sa 19 poena, a dvocreni su bili Adnan Arslanagić sa 11, te Željko Palavra sa 10 koševa.

Prvenstvo BiH, 18. kolo:

Kakanj - Vogošća 67:79 (11:12, 24:20, 11:21, 21:26)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Kakanj: Lučić, Arslanagić 11, Mešinović, Muflizović 2, Begić 8, Ćurevac 5, Velić 7, Delibašić, Palavra 10, Buza 5, Pirić, Josipović 19.

KK Vogošća: Čoloman, Vranić 9, Sijerčić, Everet 7, Đedović, Hukić 7, Fazlić 7, Čamdžić 8, King 12, Mičić 7, Vuleta 11, Manojlović 11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi