KK Vogošća slomila OKK Sloboda u finišu
Sloboda i Vogošća nakon devet odigranih kola imaju po pet pobjeda, ali je ovo prvenstvo veoma izjednačeno i svako svakog može dobiti

Trijumf domaćeg tima

KK Vogošća slomila OKK Sloboda u finišu

M. Šljivak

KK Vogošća pobijedio je večeras na svom parketu OKK Sloboda Tuzla rezultatom 83:78.

Gosti su bolje ušli u ovu utakmicu. Igrali su odlično prvu dionicu i nakon deset minuta igre bilo je plus 12 za goste Tuzle (15:27).

Vogošća je uzvratila u drugoj dionici. Vratili su se u utakmicu jako brzo, a Sloboda je na odmor otišla sa plusom od četiri poena, 46:50.

Treći period donosi izjednačenu košarku, pa je tuzlanski tim i nakon 30 minuta igre i dalje imao plus četiri, 68:72.

Ipak, Vogošća fantastičnom igrom dolazi do preokreta u posljednjoj dionici. Pogađali su domaći baš kada je trebalo i na kraju su upisali novi trijumf.

Do pobjede je Vogošću vodio Immanuel King sa 24 poena i sedam skokova, a odličan je bio i Đorđe Mičić sa 19.

Kod gostiju Almir Hasandić i Milivoje Božović su ubacili po 19 koševa, Božović je imao sjajnih 15 skokova i sedam asistencija.

Prvenstvo BiH:

Vogošća - Sloboda 83:78 (15:27, 21:13, 22:22, 25:16)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

VOGOŠĆA: Čoloman, Vranić 7, Tihić, Evert 4, Đedović, Hukić 13, Fazlić 6, King 24, Bjeletić 2, Vuleta 8.

SLOBODA: Jovanović 14, Jakupović 8, Čerkezović 8, Hasandić 19, Naletilić 5, Dedajić, Mirković 5, Hrnčić, Božović 19, Islamović, Krajinić, Subašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije