Josip Pandža: Dolazi nam Zrinjski, a na našu nesreću oni polako ulaze u formu
Trener Tuzlaka svjestan je kvalitete protivnika, ali očekuje novu pobjedu svoga tima

Pred nedjeljni okršaj u Mejdanu

Josip Pandža: Dolazi nam Zrinjski, a na našu nesreću oni polako ulaze u formu

E. Dindić

Košarkaški Slobode u nedjelju u Mejdanu u derbiju kola dočekuju ekipu Zrinjskog iz Mostara. Ovo je sasvim sigurno duel dvije ekipe koji će svim ljubiteljima košarke ponuditi ono najbolje što trenutno bh. košarka može ponuditi. Prošle sezone u neizvjesnom susretu slavila je ekipa iz Mostara, te odnijela vrijedne bodove kući.

Josip Pandža od svog dolaska na klupu Slobode preporodio je domaći tim. Tuzlaci igraju dopadljivo, jako dobro i sigurno na svom parketu, a daće sve od sebe da i jačim od sebe pomrse račune.

"Dolazi nam veliki protivnik, prvak države. Ekipa koja ima sjajan roster, te nastupaju na dva fronta. Na našu nesreću oni polako ulaze u formu, što govori da u nedelju neće nimalo biti lagano. Pobijedili su ekipu Splita na svom parketu, što dovoljno govori o njihovoj snazi, te sigurno sa dosta optimizma dolaze u Tuzlu. Vrijedi istaći da jedan od njihovih najboljih košarkaša, Marko Šutalo, zna u pojedinim susretima da ima smanjenu minutažu, a da to ne utiče na konačan rezultat. On je prije tri, četiri godine bio standardni bh. reprezentativac, što je još jedan podatak važan i koji nam govori kakva nam ekipa stiže", rekao je Pandža, pa je nastavio:

"Mi smo iskoristili ovu pauzu da konsolidujemo svoje redove, te podignemo na jedan veći nivo fizičku spremu. Nama ko god da dolazi u Mejdan, mi želimo pobjedu i to nije upitno. Svjesni smo kvaliteta Zrinjskog, ali mi ćemo dati sve od sebe da u nedjelju ostvarimo novu pobjedu", završio je Pandža.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Utakmica između Slobode i Zrinjskog na rasporedu je u nedelju od 19:00 sati.

Top Komentari

Muha_289
Pozdrav iz Mostara momku koji mi je donio vise radosti od svih politicara zajedno.
12 0
Humac
Ulaze u formu!?Zrinjski u ABA 2 ligi samo dvije utakmice glat izgubio,od Dynamica 20razlike kući prvo kolo i u Cetinju 10 razlike prošlo gostovanje.Sve ostalo je izgubio u egalu za koji koš.Realno je mogao imati zbir 7:3 umjesto obratno da je dobio te egal utakmice.Razlog je nespremnost zbog ozljeda ili nekih drugih problema pola momčadi.Dosta igrača su bili van stroja i nisu prošli bazične pripreme.A to se odmah moralo vidjeti u tim egal utakmicama.Igrački kadar je tu negdje u odnosu na prošlu sezonu.Todorović koji je došao umjesto Amerikanca Brummita je sigurno bolji igrač od njega ali možda Zrinjskom fali više takav profil centra kao što je bio Amerikanac nego Todorović koji krilni centar.U narednih mjesec dana doći će i takav profil centra,najverojatnije Amerikanac a kasnije za BH play off još jedan.I to je to.Zrinjski je opet s Igokeom najveći kandidat za titulu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi