Velika drama u okršaju beogradskih velikana, Zvezda na kraju izborila finale

Partizan poražen

Velika drama u okršaju beogradskih velikana, Zvezda na kraju izborila finale

E. Škorić

Partizan i Crvena zvezda igrali su večeras drugo polufinale završnice Kupa Radivoja Koraća.

Finalisti iz prošle sezone sada su se suočili u polufinalu. Kao i uvijek, zanimljiv okršaj beogradskih rivala, a nakon uzbudljive završnice slavila je ekipa Zvezde rezultatom 79:78.

Partizan je bolje ušao u meč, poveo 11:5 na početku, a prvi period je dobio sa 27:22. U jednom trenutku je u drugoj četvrtini bilo +12 za crno-bijele, ali je na poluvremenu razlika bila 'samo' šest poena.

Polako je Zvezda preuzimala incijativu, prešla u vodstvo, ali viđena je prava drama na kraju. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, veliki broj izvođenih slobodnih bacanja, ali je Partizanu pripala završna bitka.

Loyd je bio najefikasniji na meču ubacivši 24 poena za Crvenu zvezdu, Davidovac je dodao 19 poena, dok je kod Partizana Jarmaz imao 18 poena i 9 skokova, a Paige 16 poena.

U finalu će Zvezda igrati protiv Mege, koja je sa 82:75 pobijedila Vojvodinu.

Top Komentari

WOLF20
Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, veliki broj izvođenih slobodnih bacanja, ali je Partizanu pripala završna bitka. Sta je pisac htio da kaze???
6 0
Chico
Sta je bilo sportsport ? Opet sutite na cinjenicu da je Asmir Begovic sacuvao svoju mrezu, cak 13ti put ove sezone ? U ligi jacoj od Turske. Zasto izbjegavate to napisati a trcite da objavite cim primi gol ?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi