Nastavlja se agonija Fenerbahcea: Valencia nakon preokreta slavila u Istanbulu
Nastavlja se agonija Fenerbahcea (Foto: Eurolegue)

Kriza u timu Igora Kokoškova

Nastavlja se agonija Fenerbahcea: Valencia nakon preokreta slavila u Istanbulu

Košarkaši Valencie odnijeli su puni plijen s utakmice 11. kola Eurolige igranoj u Istanbulu gdje su pobijedili Fenerbahce rezultatom 90:86.

Nastavili su tako košarkaši Fenera svoj užasni niz u kojem već dosta vremena ne znaju za pobjedu u Euroligi.

Večeras ništa nije slutilo da će turski tim zabilježiti poraz, posebice nakon prvog poluvremena gdje je Fenerbahce kontrolirao i igru i rezultat. Do kraja prvog poluvremena prednost Turaka iznosila je finih +10, no što je bilo obećavajuće bila je igra momčadi Igora Kokoškova, posebno u obrani, koja je onemogućila uzdanice Valencie da igraju svoju najbolju košarku.

No vrlo brzo se sve okrenulo. Zaigrala je Valencia dosta bolje u nastavku a s druge strane Fener je izgubio tonus koji je imao u prvom dijelu ove utakmice. Malo po malo gosti iz Španjolske dostigli su a na kraju i prestigli prednost domaćeg tima te na kraju došli do velike pobjede koja je sigurno pno značila Nikoli Kaliniću i Derricku Williamsu koji su proteklih sezona igrali u Istanbulu. Neočekivani junak Valencie bio je Van Rossom koji je ubacio 20 poena i bio prvo ime španjolskog tima, dok su po 13 dodali Williams i Prepelič. Pierre s 18 i Dixon sa 16 koševa bili su najefikasniji kod Fenerbahcea dok je Brown dodao 15. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti