Real Madrid furioznom igrom u zadnjoj četvrtini razbio Fenerbahce i osvojio treće mjesto
Real je u posljednjoj četvrtini napravio seriju od 15:0

Ekipa Žaljka Obradovića je odigrala loše u drugom poluvremenu

Real Madrid furioznom igrom u zadnjoj četvrtini razbio Fenerbahce i osvojio treće mjesto

S. Pašalić

Košarkaši Real Madrida osvojili su 3. mjesto na Final Four turniru Eurolige nakon što su savladali Fenerbahce sa 94:75.

Real je dosta bolje otvorio meč i vrlo brzo je stigao i do dvocifrene prednosti koja je u jednom trenutku iznosila i 13 poena, a na kraju je prva četvrtina zaavršila rezultatom 24:16 za španski tim.

U drugoj četvrtini Fenerbahce je zaigrao puno bolje i prednost Reala se polako počela topiti, a turski tim je stigao i do vodstva pa se na poluvrijeme otišlo sa 40:38 u korist Fenera.

Nastavak Real je u nastavku ponovo zaigrao bolje i opet stigao do vodstva, a u posljednju četvrtinu se otišlo sa rezultatom 69:63 za Real.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Klub iz Madrida je početkom četvrte četvrtina napravio seriju od 15:0 stigao do 79:63, a turski tim do kraja nije uspio da zaprijeti Realu koji je na kraju slavio sa visokih 94:75.

Real je do pobjede predvodio Gustavo Ayon sa 23 poena, dok je kod Fenerbahcea Kostas Sloukas bio najefikasniji sa 17 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti