Klubovi i savezi sa prostora bivše države mogu odahnuti

FIBA priznala ABA ligu

Klubovi i savezi sa prostora bivše države mogu odahnuti

E. Škorić

Čelnici FIBA ipak će priznati ABA ligu, iako su se dugo protivili regionalnom prvenstvu.

Klubovi i košarkaški savezi iz zemalja sa prostora bivše Jugoslavije mogu da odahnu, obzirom da je FIBA priznala ABA ligu.

B92 je ekskluzivno objavio pismo koje su napisali generalni sekretar Patrick Baumann i direktor FIBA Europe Kamil Novak.

Ispunjeni su svi postavljeni zahtjevi i ABA liga će zvanično biti priznata u nedjelju u Budimpešti.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Želio bih da potvrdim da je dokumentacija koju ste poslali, u vezi sa pismom FIBA od 20. juna ove godine, u potpunosti u skladu sa zahtjevima koje smo postavili. Vaš zahtjev za priznanjem ove lige, proslijeđen je Bordu FIBA Evropa, koji se sastaje u nedelju u Budimpešti“, navodi se između ostalog u pismu koje predstavlja ogromno olakšanje za ceo košarkaški region.

Čelnici FIBA još su se zahvalili nacionalnim savezima i timovima na naporu koji je učinjen da bi se pronašlo zajedničko rješenje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.