Knicksi doveli dvije zvijezde na istoj poziciji
Foto: EPA

Rondo i Collison u New Yorku

Knicksi doveli dvije zvijezde na istoj poziciji

M. Šljivak

Ekipa New York Knicksa godinama se pokušava vratiti u sami vrh NBA lige.

Ipak, potezi koje vuče rukovodstvo tima su iz sezone u sezonu veoma loši, pa Knicksi konstantno borave na samom dnu lige.

Nedavno je tim uručio otkaz predsjedniku Philu Jacksonu, ali čini se kako iz njegovih grešaka u timu iz Velike jabuke ništa nisu naučili.

Tako je večeras tim iz New Yorka dogovorio dolazak dvojice sjajnih košarkaša, ali koji igraju na istim pozicijama. Članovi Knicksa u narednoj sezoni postaće Rajon Rondo i Darren Collison, ali pitanje je ko će biti prvi razigravač tima.

Njihov dolazak znači da klub neće ponuditi ugovor Derricku Roseu, pa će nekadašnji MVP lige napustiti tim.

Rondo je proteklu sezonu proveo u Chicago Bullsima, odakle je nedavno otpušten, dok je Collison protekle tri godine nosio dres Sacramento Kingsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi