Rajond Rondo više nije košarkaš Chicaga
Foto: EPA

Bullsi raskinuli ugovor sa Rondom i Canaanom

Rajond Rondo više nije košarkaš Chicaga

Chicago Bullsi su danas odlučili prekinuti saradnju sa sjajnim playmakerom Rajonom Rondom, a osim Ronda, Bullsi su raskinuli ugovor i sa Isaiahom Canaanom.

Rondo je u Chicago stigao prošlog ljeta, a od tada je za Bullse odigrao 68 utakmica u kojima je, u prosjeku, billježio 7.8 poena, 5.1 skok, te 6.7 asistencija. 

I Isaiah Canan je proveo samo jednu sezonu u dresu Bullsa, a on je u 39 utakmica za ovu ekipu prosječno upisivao 4.6 poena, 1.3 skoka i 0.56 asistencija.

Čini se da je dolaskom talentovanog 23-godišnjeg playmakera Krisa Dunna iz Minnesote ponestalo mjesta u rosteru Bullsa za sjajnog Ronda. 

Bullsi očigledno žele potpuno rekonstruisati ekipu jer je samo prije nekoliko dana Chicago napustio njihov najbolji igrač Jimmy Butler, a kada je u pitanju pozicija playmakera u Bullsima, nju će u budućnosti pokrivati Kris Dunn i Jerian Grant.

Rajon Rondo je slavu stekao u dresu Boston Celticsa, sa kojima je 2008. godine stigao i do titule NBA prvaka, a osim Bostona on je u svojoj karijeri nastupao još i za Dallas Maverickse i Sacramento Kingse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije