Lakersi se vraćaju, stižu dva velika pojačanja?

Rondo i Iguodala na meti Lakersa

Lakersi se vraćaju, stižu dva velika pojačanja?

E. Čaušević

Nekadašnji NBA prvaci LA Lakersi žele da se vrate u sami vrh najbolje košarkaške lige na svijetu.

Lakersi već nekoliko godina imaju dosta problema u stvaranju ekipe s kojom će ponovo postati konkurenti za naslov prvaka NBA lige, a nakon odlaska Kobea Bryanta u penziju situacija je postala još gora. Vlasnici kluba imaju namjeru da ovog ljeta dovedu zvučna pojačanja kako bi Lakersi konačno zaigrali onako kako znaju.

Američki mediji danas su objavili da Lakersi u svoje redove žele dovesti dvojicu iskusnih košarkaša. Riječ je o Andreu Iguodali i Rajonu Rondu s kojima su već obavljeni razgovori. Rondo je postao slobodan igrač nakon što je Chicago Bulls odlučio da mu više nije potreban ovaj igrač, dok će i Iguodala najvjerovatnije napustiti redove prvaka Golden State Warriorsa.

Rondo je najbolje partije u svojoj karijeri pružao u dresu Boston Celticsa s kojim je bio prvak. S druge strane, Iguodala je u zadnje tri sezone osvojio čak dva prstena sa Golden Stateom. Ovaj dvojac sada bi mogao zajedničkim snagama pomoći Lakersima da se vrate tamo gdje pripadaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi