Ko je najbolji evropski košarkaš ikada po mišljenju velikog Jordana?

Nije bilo lako izabrati

Ko je najbolji evropski košarkaš ikada po mišljenju velikog Jordana?

E. Škorić

Najveći košarkaš svih vremena, Michael Jordan, gledao je svoj klub Charlotte protiv Milwaukeeaja u Parizu.

Novinari u Parizu su imali priliku da porazgovaraju sa Jordanom i da mu postave nekoliko pitanja, ali ih je posebno zanimalo ko je, po izboru nekadašnje zvijezde Chicago Bullsa, najveći evropski košarkaš svih vremena.

"Toni Kukoč je broj jedan, svi znamo zašto. Što se tiče Dražena i Dirka, sigurno su ostavili dubok trag. Da bih odgovorio na to pitanje, trebalo bi mi mnogo više vremena od jedne pres konferencije. Morao bih pročešljati cijeli popis velikih NBA igrača. To je jako puno posla", rekao je Jordan.

Danas LeBrona Jamesa često uspoređuju s Jordanom, ali to njemu uopšte ne smeta.

"Igrali smo u drugom vremenu. Nevjerovatan je, jedan od najboljih na svijetu, ako ne i najbolji. Prirodno je upoređivati igrače iz različitih era i to će se i dalje događati. Lično, veliki sam Lebronov fan, obožavam da ga gledam. Kada se radi o poređenjima, uzimam to sa dozom rezerve, to je nakraju ipak samo računica", zaključio je.

Top Komentari

VELEZ
Kakav kukoc ahahahahahahaha bolji doncic i dirk i drazen 100 puta
0 3
Melan
Hrvatska je sportska velesila, ponosna sam
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi