"Jordan je popio 10 piva tog dana i obećao da će ubaciti 40 poena Clevelandu"

Ispunio obećanje

"Jordan je popio 10 piva tog dana i obećao da će ubaciti 40 poena Clevelandu"

Edmir Škorić

Prijatelj Michaela Jordana ispričao je zanimljivu anegdotu.

Jordanov prijatelj Jeremy Roenic otkrio je kako je slavni košarkaš jednom pijan odigrao utakmicu za Chicago Bullse.

"Igrali smo jedno jutro golf i ja sam stalno pobjeđivao Jordana. Uzeo sam mu nekoliko hiljada dolara. Michael se spremao da krene kući, jer su te večeri Bullsi igrali s Clevenadom, ali onda se zaustavio i rekao mi da odigramo još jednu partiju", ispričao je Roenic, nastavivši:

"Naša igra se nastavila cijelo popodne, a sve vrijeme smo pili pivo. Popili smo po desetak. Pritom, ja sam nastavio da pobjeđujem i uzimam mu pare".

Jeremy je, po rastanku, kada je ovaj trebao da ide na meč s Clevelandom, rekao Jordanu da će sav novac da stavi na njegovu ekipu.

"Kladim se da ćemo da pobijedimo makar sa 20 razlike, a da ću ja da dam bar 40 poena", poručio je Jordan tada svom prijatelju Jeremyju.

Jordan je te večeri ubacio 52 poena, a njegov tim je slavio sa 26 razlike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti