Porodici Bryant 400 miliona dolara od velikog posla kojeg je pokrenuo Kobe i to za 'siću'
Foto - EPA

Imao je nos za biznis

Porodici Bryant 400 miliona dolara od velikog posla kojeg je pokrenuo Kobe i to za 'siću'

Midhat Šljivak

Gotovo tri godine prošlo je od smrti legendarnog američkog košarkaša Kobeja Bryanta (41), ali njegovi nasljednici, supruga Vanessa i tri kćerke od njegove ostavštine zarađuju nevjerovatne cifre na godišnjem nivu.

Smrt Kobeja Bryanta u januaru 2020. godine potresla je svijet sporta. Jedan od omiljenih košarkaša širom svijeta poginuo je u helikopterskoj nesreći zajedno s 13-godišnjom kćerkom Giannom te sedam drugih osoba.

Iako će se uskoro navršiti tri godine od smrti košarkaške legende njegovo ime još uvijek porodici donosi stotine miliona dolara.

Supruga i tri kćerke koje su ostale iza njega mogu biti mirne do kraja života jer samo je u ovoj godini porodica Bryant zaradila 400 miliona dolara.

Kobe je iza sebe ostavio brojne uspješne biznise. Pametno je tokom života ulagao stečeni novac i zarada od uspješnih ulaganja je zaista nevjerovatna.

Na račun njegove porodice tako je od 1. novembra prošle godine do 30. oktobra ove godine 'leglo' 400 miliona dolara uz isplaćene sve obaveze prema poreznoj upravi, advokatima, agentima i drugim osobama zaduženim za održavanje njegovih poslova.

Oglasi

Glavni razlog što je Kobe Bryant nakon smrti zaradio toliko novca je činjenica da je prije nekoliko godina uložio šest miliona dolara u energetsko piće Bodyarmor.

U novembru prošle godine Coca-Cola je kupila 70 posto ove kompanije za 5.6 milijardi dolara, a porodici legendarnog košarkaša je od akcija koje je imao pripalo je 400 miliona dolara.

Također, Kobe je uložio novac u produkcijsku kuću Granity studio koja je potom završila velike sponzorske ugovore s poznatim kompanijama i dodatno je povećala zaradu ove porodice.

Prema magazinu Forbes ispred Kobeja Bryanta po zaradi među osobama koje više nisu među živima je samo čuveni pisac J.R.R. Tolkien čiji su nasljednici dobili više od 500 miliona dolara.

Na listi su još David Bowie (250 miliona dolara), Elvis Presley (110 miliona), James Brown (100 miliona), Michael Jackson (75 miliona), Leonard Cohen (55 miliona), Dr. Seuss (32 miliona), Jeff Porcaro (25 miliona), Charles Schulz (24 miliona) te brojni drugi poznati likovi među kojima su većina muzičari.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti