Ovaj dres je samo jedan i dostiće rekordnu cijenu
Čuveni Kobe Bryant jedan je od najboljih košarkaša koji su se ikad pojavili i mnogi ga smatraju jednim od tri najbolja košarkaša u historiji igre (Foto: EPA)

Kobea ga nosio 25 puta

Ovaj dres je samo jedan i dostiće rekordnu cijenu

M. Šljivak

Potpisani dres tragično stradale NBA legende Kobeja Bryanta kojeg je nosio u čak 25 utakmica u sezoni 2007/2008 naći će se uskoro na aukciji i pretpostavlja se da će dostići cijenu i do sedam miliona dolara.

NBA legenda Kobe Bryant tragično je stradao u helikopterskoj nesreći u januaru 2020. godine i svijet sporta izgubio jednog od najvećih košarkaša svih vremena.

Nakon njegove smrti mnogi su pokušali iskoristiti brojne uspomene koje imaju od Kobeja, potpise, fotografije, kako bi zaradili novac i nudili su ih po ogromnim cijenama.

Tri godine nakon preranog odlaska Kobeja, njegov dres kojeg je koristio u sezoni 2007/2008 pojavit će se na aukciji i pretpostavlja se da će dostići cijenu od sedam miliona dolara.

Dres Kobeja Bryanta koji će se naći  na aukciji 

Aukcijska kuća Sotheby održat će aukciju od 2. do 9. februara. Po njihovim informacijama radi se o dresu s potpisom košarkaške ikone kojeg je nosio u 25 utakmica u sezoni i u utakmici kada je primio nagradu za najkorisnijeg igrača lige (MVP).

Vrijednost dresa je procjenjuje se između pet i sedam miliona dolara. Svi zainteresovani za dres LA Lakersa s brojem 24 moći će se natjecati za njega sedam dana (2. do 9. februar).

Oglasi

Kobe je u toj sezoni vodio Lakerse do NBA finala gdje je tim poražen od Boston Celticsa, ali je u naredne dvije sezone uzeo naslove prvaka.

Legendarna Crna mamba je kompletnu karijeru (1996-2016) proveo u Los Angeles Lakersima i tu je stekao status ikone i jednog od najboljih košarkaša svih vremena.

Pet puta je Kobe bio NBA prvak, dva puta MVP finala, jednom MVP regularnog dijela sezone i čak 18 puta All Star igrač.

Bryant je karijeru završio s 25 poena u prosjeku. Dva puta je bio i najbolji strijelac lige i čovjek je kojeg su obožavali širom svijeta.

Nažalost, Kobe je tragično otišao prije gotovo tri godine, ali on će zauvijek ostati upamćen kao jedan od najboljih ikad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti