Nurkić odličan u pobjedi Portlanda protiv Indiane, ali niko ne vjeruje šta je uradio Anthony Davis

Lakersi lagano ulaze u formu

Nurkić odličan u pobjedi Portlanda protiv Indiane, ali niko ne vjeruje šta je uradio Anthony Davis

E. Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa sinoć su na svom parketu pobijedili Indianu Pacers sa 116:110, a još jedan veoma dobar meč odigrao je bh. reprezentativac Jusuf Nurkić.

Portland je u odličnoj utakmici uspio da dođe do pobjede protiv Indiane. Domaći tim imao je vodstvo od samog početka utakmice, a prva dionica pripala im je rezultatom 28:24.

I u drugoj četvrtini Portland je bio nešto bolji iako je bilo vidljivo da se i Indiana lagano budi. Na kraju na poluvrijeme se otišlo kod rezultata 54:49 za ekipu Trail Blazersa.

Portland je bolji bio i u nastavku utakmice iako je Indiana uvijek bila tu negdje da izjednači rezultat, ali n akrjau gostujući tim to nije uspio da ostvari.

Trail Blazersi su do kraja uspjeli da sačuvaju svoju prednost i slave rezultatom 116:110, te sada Portland ima omjer 13:11, dok je Indiana trenutno na omjeru 12:11.

Portland je do pobjede vodio sjajni Grant koji je sa 28 poena bio najefikasniji igrač na ovoj utakmici. Pored toga dodao je još pet skokova i tri asistencije.

Oglasi

U ekipi Indiane istakao se Turner sa 24 poena, devet skokova i dvije asistencije, dok je Hield upisao double-double sa 22 poena i 11 skokova.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić odigrao je još jednu dosta dobru utakmicu i pokazao je da se na početku ove sezone nalazi zaista u jako dobroj formi.

Nurkić je na parketu proveo ukupno 28 minuta, te je meč završio sa 19 poena, šest skokova i četiri asistencije.

LA Lakersi su pokazali da nakon očajnog početka sezone lagano ulaze u formu, te su sinoć u gostima pobijedili Washington Wizardse sa 130:119.

Lakerse je do pobjede vodio nevjerovatni Anthony Davis koji je ubacio čak 55 poena i dodao je još 17 skokova. LeBron James je meč završio sa 29 poena, osam skokova i šest asistencija.

U ekipi Washingtona najbolji je bio Porzingis sa 27 poena, devet skokova i tri asisntencije, dok je Kuzma meč završio sa 26 poena.

Top Komentari

ljoze_ono_na
Niko ne vjeruje, svi u cudu.
2 1
King_Kenny
Obrva je jedan od najboljih igraca u ligi kada je zdrav i u formi,a s obzirom da je sklon povredama pitanje je vremena kad ce opet na pauzu.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi