Legenda, umišljeni rookie i epski potez na klupi: U svijetu sporta ovo je mogao samo veliki Kobe!

Bryant je preminuo u 41. godini

Legenda, umišljeni rookie i epski potez na klupi: U svijetu sporta ovo je mogao samo veliki Kobe!

Admin Čaušević

Legendarni Kobe Bryant koji se smatra najboljim košarkašem u historiji je tragično preminuo u januaru 2020. godine nakon pada helikoptera. Imao je 41, a svoju cijelu NBA karijeru je proveo u LA Angelesima. 

Za Bryanta posljednja sezona u NBA ligi je bila sezona 2015/2016, a u penziju je otišao u stilu tako što je postao najstariji igrač (37 godina i 234 dana) sa minimalno 60 poena. Tada su na oproštaju Lakersi pobijedili Utah Jazz 101:96.

Tokom posljednje sezone na jednoj utakmici protiv Dallas Mavericksa koju je Bryant propustio zbog povrede nastala je scena o kojoj se i danas prepričava.

U svijetu sporta mlade zvijezde nakon što potpišu višemilionske ugovore vrlo lako se okuraže i umisle pa su česte scene gdje se ne poštuju stariji autoriteti u svlačionici.

Ipak, kako to treba izgledati u svakom sportskom kolektivu kada se pojave legenda i kapiten ekipe na savršen način je demonstrirao pokojni Bryant.

Čuveni košarkaš nije mogao igrati protiv Mavsa zbog povrede, a u jednom trenutku susreta odlučio je da sjedi na klupi. Kada se pojavio vidio je da nema mjesta.

Oglasi

Otišao je Bryant na kraj reda, pokazao je prstom na rookijea Larryja Nance Juniora te mu je rekao: "Rookie, ti ustani i pomjeri se".

Larry Nance Jr je završio na parketu, a pokojni Kobe Bryant je sjeo na klupu

Mladi košarkaš nije imao previše izbora, vrlo brzo je ostao i sjeo na parket, dok je Bryant sjeo na klupu. Bio je to zaista epski potez.

Inače, Larry Nance Jr. je u Lakersima ostao do 2018. godine, a ovaj 30-godišnjak je i dalje aktivan u NBA ligi i trenutno nastupa za ekipu New Orleans Pelicans.

Prošle sezone je odigrao čak 65 mečeva te je imao prosječni učinka od 6.8 poena. Lični rekord je postao 2020. godine kada je igrao za Cleveland Cavailerse i zabio je 23 poen Atlanta Hawksima.

Bryant je sa Lakersima osvojio pet NBA prstenova, a za najkorisnijeg igrača NBA lige izabran je 2008. godine, a na All Star mečevima je nastupio čak 18 puta. Ostat će upamćen po unikatnom skok šutu koji je praktično bio neodbranjiv.

Top Komentari

E.Car
Kod nas u mahali se nekad znalo ko je najmlađi da ide po loptu i vodu. I ja sam to nekad radio i bila mi je čast samo da bih mogao da budem uz starije i da me možda ubace da igram. Mada danas vidim da ova prculadija ne zna za to jer su ih roditelji učili pogrešnim vrijednostima.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi