Udovica Kobeja Brynta na sudu dobila 30 miliona eura, ali sebi neće uzeti ni cent!
Vanessa Bryant bogatija za 30 miliona eura.

Tužila okrug Los Angeles

Udovica Kobeja Brynta na sudu dobila 30 miliona eura, ali sebi neće uzeti ni cent!

E. Ganibegović

Vanessa Bryant, udovica legendarnog košarkaša Kobeja Bryanta koji je poginuo početkom 2020. godine u padu helikoptera, dobila je tužbu protiv okruga Los Angeles i u njene ruke ide veliko bogatstvo. 

Vanessa Bryant je otišla na sud jer je policajac prije tri godine snimio fotografije sa mjesta tragične nesreće na kojima su se mogla vidjeti i tijela.

Informaciju je objavila publikacija Los Angeles Times, presuda je sada stigla i to u korist udovice Kobea Bryanta, a sve je potvrdio njen advokat, Luis Li. 

"Danas obilježavamo uspjeh hrabre borbe gospođe Bryant protiv onih koji su se upustili u takvo groteskno ponašanje.

Borila se za svog muža, kćer i sve članove porodice preminulog prema kojima se postupalo s takvim nepoštovanjem. Nadamo se da će pobjeda u ovom suđenju dovesti do kraja takve prakse", kazao je pomenuti advokat. 

Tokom suđenja, Luis Li rekao je porotnicima da fotografije izbliza nisu imale službenu ili istražnu svrhu, te da su samo "vizualni trač" koji se dijeli iz jezive znatiželje.

Oglasi

Povrijeđena Vanessa kazala je da su vijesti o fotografijama pogoršale njenu još uvijek jaku tugu mjesec dana nakon gubitka supruga i kćeri, te da još uvijek ima napade panike pri pomisli da bi fotografije mogle biti objavljene. 

"Svaki dan živim u strahu da ću biti na društvenim mrežama i da će se to pojaviti", posvjedočila je ona tada. 

Pobjeda u ovom slučaju za Vanessu značit će i priliv ogromnih sredstava. Sud je odlučio da Vanessa Bryant mora dobiti odštetu u iznosu od 30 miliona eura.

Sav novac zarađen odlukom suda bit će upotrijebljen u humanitarne akcije fondacija Mamba i Mambacita, otvorene u znak sjećanja na Kobea Bryanta i Giannu, koji su poginuli u istoj tragičnoj helikopterskoj nesreći.

Kobe Bryant, njegova 13-godišnja kćer Gianna i još sedam ljudi poginuli su u padu helikoptera 26. januara 2020. godine, zapadno od Los Angelesa u Kaliforniji.

Top Komentari

omer
Nisu u Americi euri nego dolari.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi