Na Mundobasketu se ukazao Kobe Bryant: Navijačica u ekstazi, od nevjerice ne zna šta će od sebe

Čudesan poen

Na Mundobasketu se ukazao Kobe Bryant: Navijačica u ekstazi, od nevjerice ne zna šta će od sebe

Admin Čaušević

Kobe Bryant je preminuo u helikopterskoj nesreći u januaru 2020. godine, ostavio je nevjerovatno nasljedstvo iza sebe i opravdano se smatra najboljim košarkašem u historiji.

Mundobasket je donio novi dramatičan meč. U pitanju je bio duel drugog kola između Novog Zelanda i Jordana gdje je meč odlučen nakon produžetaka.

Imali su Novozelanđani prednost tokom cijelog meča, ali su se živali Jordanci uspjeli vratiti i izboriti produžetak poslije nerealne trojke.

Čudesan poen zabio je Rondae Hollis Jefferson kojeg su nazvali ljevorukim klonom čuvenog Kobea Bryanta zbog nevjerovatne slučnosti.

Sličnost između Bryanta i Jeffersona je zaista ogromna

Amerikanac koji nastupa za Jordan je postigao zaista trojku svojstvenu za legendarnog Brynata, a uz to je izborio i dodatno slobodno bacanje.

O kakvom zapravo poenu se radi najbolje govori reakcija jedne navijačice na tribinama za koju se pretpostavlja da je partnerica 28-godišnjeg košarkaša.

Oglasi

Navijačica koja je nosila Jeffersonov dres je jednostavno bila izbezumljena te se činilo da ne zna šta će od sebe. Razlog za to je vrlo vjerovatno silno oduševljenje.

U produžetku se Jordanci i nisu proslavili pošto je Novi Zeland opravdao ulogu favorita te je na kraju slavio rezultatom 95:87 te su ostali bez šansi za drugu rundu.

Inače, Jefferson je meč okončao sa čak 39 peona što dovoljno govori koliko je bio dominantan, dok je pobjedničku ekipu za 23 poena predvodio Izayah Mauriahoohoo-Leafa.

Amerikanac je svojevremeno grao i u NBA ligi gdje je bio član Brooklyn Netsa, a još je igrao za Bešiktaš, dok je od ove godine član Atleticos de San Germana iz Puerto Rica.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Zajedno sa svojom djevojkom pažnju medija u SAD-u je privukao 2018. godine kada je na krovu trening centra otkrio spol svog djeteta. Kada je saznao da će dobiti dječaka nije mogao sakriti svoju radost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi