Kokoškov kandidat za preuzimanje Phoenix Sunsa

Prvi Evropljanin koji će voditi NBA tim?

Kokoškov kandidat za preuzimanje Phoenix Sunsa

Srbijanski trener Igor Kokoškov, koji je sa reprezentacijom Slovenije osvojio zlato na Evropskom prvenstvu, mogao bi postati prvi Evropljanin koji će preuzeti NBA tim.

Kokoškov u Sjedinjenim Američkim Državama već neko vrijeme kao pomoćni trener, no izvjesno je da bi se uskoro u NBA ligi mogao okušati i kao glavni trener.

Mediji iz SAD-a prenose da je Kokoškov glavni trener za preuzimanje klupe Phoenix Sunsa, a jedan od razloga zašto ga žele je navodno zbog mogućnosti da na predstojećem draftu angažiraju Luku Dončića. Podsjetimo, ovaj stručnjak odlično poznaje slovenačkog 'wunderkinda' s obzirom da je s njim u proteklom periodu veoma uspješno sarađivao u reprezentaciji Slovenije.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri Kokoškov je imao priliku raditi u Phoenixu kao pomoćni trener od 2008. do 2013. godine, kao i u Los Angeles Clipersima, Detroitu, Clevelandu, Orlando Magicu...

Šta će na kraju biti od cijele priče, ostaje da se vidi...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti