Žestok obračun košarkaša Utaha i Phoenixa

Sijevale varnice

Žestok obračun košarkaša Utaha i Phoenixa

Midhat Šljivak

Meč NBA lige između Utah Jazza i Phoenix Sunsa obilježio je žestok obračun košarkaša tokom treće dionice.

Zakuhao je sve Jared Dudley iz Sunsa. Udario je playa domaćih Rickyja Rubija nakon čega je nastao opšti haos na parketu.

Umiješali su se i ostali košarkaši. Dudley je isključen, baš kao i Marquese Chriss koji je dodatno nasrnuio na španskog košarkaša. Pored isključenja ovog dvocja tehničke greške su dobili igrači Utaha Joe Ingles i Donovan Mitchell.

Trener Sunsa Jay Triano nije sretan zbog sudijskih odluka.

"Razumijem da je Marquese isključen i to je bilo sasvim dovoljno. Ako je trebalo da još nekog isključe, onda su to Ingles i Mitchell koji su bili ratoborniji od svih drugih", poručio je Triano.

Odgovorio mu je trener Jazza Quin Snyder:

"Bratstvo vlada među našim igračima i oni uvijek brane jedni druge".

Utah je u ovom duelu lagano pobijedio Phoenix rezultatom 116:88.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi