Prvi tim odustao od Dončića: Ako budemo birali prvi, idemo po visokog igrača
Foto: Arizona

Sunsi bi Aytona

Prvi tim odustao od Dončića: Ako budemo birali prvi, idemo po visokog igrača

Midhat Šljivak

Ovogodišnji NBA draft smatra se izuzetno kvalitetnim i u narednoj sezoni bismo na parketima najjače lige svijeta mogli gledati neka nova, zaštitna lica franšiza.

Iako je mladi Slovenac Luka Dončić kotirao kao glavni kandidat za prvi izbor, tri mjeseca prije drafta on polako pada, ali će vjerovatno biti izabran među prvih pet.

Naravno, dosta će zavisiti sa koje će pozicije ekipe birati na draftu, a jedan od kandidata za prvi pik su Phoenix Sunsi, koji su uz Memphis trenutno najlošiji tim lige.

Oni su se već odlučili za pik. Ako budu birali prvi njihov izbor će biti 19-godišnji centar DeAndre Ayton sa univerziteta Arizona.

"Ako dobijemo prvi pik na draftu vjerovatno ćemo birati DeAndre Aytona. Potreban nam je visok igrač i ta pozicija nam je prioritet u odnosu na bekovske", rekao je generalni menadžer Sunsa Ryan McDonough.

Ayton je visok 216 centimetara. Može igrati na obje pozicije ispod koša, a ove sezone u NCAA je na prosjeku od 20 poena i 11 skokova po meču. Također, ovom učinku dodaje i dvije blokade u prosjeku.

Smatra se da bi upravo on trebao biti nova velika faca NBA lige, a da li će zaista tako biti, vidjećemo u narednim godinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi