FIBA odabrala: Musa najbolji mladi igrač do 21 godine

Ispred zvijezda u najavi

FIBA odabrala: Musa najbolji mladi igrač do 21 godine

M. Šljivak

Svjetska košarkaška federacija (FIBA) odabrala je 21 igrača do 21 godine koji su najviše prikazali u dosadašnjem dijelu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Listu, na kojoj se nalazi nekoliko budućih NBA zvijezdi, predvodi naš Džanan Musa.

Bh. reprezentativac imao je odlične učinke u prvom krugu kvalifikacija, a prosječno je ubacivao 21 poen, te je iza sebe ostavio izuzetnu konkurenciju.

FIBA je na drugo mjesto postavila Japanca Ruija Hachimuru, zvijezdu univerziteta Gonzaga i NBA superstara u najavi, koji je u azijskim kvalifikacijama ubacivao 18.5 poena uz pet skokova po meču.

Treći je momak kojeg nazivaju novim Kobeom Bryantom. Kanađanin RJ Barrett ima samo 18 godina, od naredne sezone studiraće na prestižnom Dukeu, a za seniore je ubacivao 13.5 poena po meču. Ovaj košarkaš važi za jednog od najvećih talenata svjetske košarke i ubicu protivnika.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Zatim slijede Furkan Kormaz (Turska), Jordan Nwora (Nigerija), Emanuel Cate (Rumunija), Arnoldas Kulboka (Litvanija) i mnogi drugi...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi