Komatina: Pritisak je sad na našoj strani

Miloš Komatina o trećem meču Igokea – Široki

Komatina: Pritisak je sad na našoj strani

Midhat Šljivak

Pred košarkašima Igokee i Širokog je treća utakmica u finalnoj seriji za prvaka Bosne i Hercegovine, a rezultat u seriji je trenutno 1:1.

Prvo je Igokea pobjedila u Aleksandrovcu sa 69:61, a onda je u uzvratu na Pecari Široki slavio sa 72:71. Oba tima treću utakmicu dočekuju sa puno pritiska, a čini se da je Igokea sad u težem položaju, jer ne smiju izgubiti.

"Mogli smo da pobijedimo u Širokom Brijegu, ali smo loše odigrali prvu četvrtinu i to nas je koštalo na kraju. Šteta je što nismo napravili brejk jer bi sa 2:0 sigurno mirnije čekali ovu treću utakmicu. Psihološki pritisak je sad na našoj strani i mi ćemo morati dati sve od sebe da to prevaziđemo i da pobijedimo", kazao je Miloš Komatina.

Trener Dragan Bajić ne ostavlja dilemu kad je konačan rezultat u pitanju.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Ovo je možda i najvažnija utakmica  seriji i ko dobije ovaj treći meč bit će samo na korak od naslova prvaka. I pored poraza u drugom susretu, smatram da smo mi kvalitetniji i da bi to trebalo da presudi u našu korist", rekao je Dragan Bajić, trener Aleksandrovčana.


Treća utakmica između Igokee i Širokog igrat će se u utorak od 20,30 sati u Aleksandrovcu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.