Nevjerovatan napredak bh. košarkaša: Zmajevi u odličnoj poziciji pred Eurobasket
FOTO: FIBA

Nakon sjajnih kvalifikacija

Nevjerovatan napredak bh. košarkaša: Zmajevi u odličnoj poziciji pred Eurobasket

H. Zilić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sa prve pozicije u grupi i kao najbolja selekcija kvalifikacija s omjerom 5-1 izborila je plasman na Eurobasket.

Izabranici Vedrana Bosnića su prva priča kvalifikacija, a koliku težinu imaju rezultati, govori činjenica da su napredovali čak 15 pozicija na FIBA rankingu.

Uoči kvalifikacija bili su 25. selekcija Evrope, trenutno su 11. i vrlo blizu su plasmana u TOP 10.

Pored toga, našim košarkašima se otvara velika šansa da budu u prva tri šešira pred žrijeb za Eurobasket 2022. godine, što bi svakako bila velika stvar i otvorilo bi ogromne mogućnosti da dohvatimo drugu fazu Eurobasketa nakon 1993. godine.

Eurobasket 2022. godine igrat će se u četiri države, to su Češka, Njemačka, Italija i Gruzija.

Top Komentari

DolinaHeroja
Vedrane razvedrio si košarkaško nebo iznad Bosne i Hercegovine
11 0
Realist
Koda su osvojili eurobasket a ne kvalifikacije gdje nijedna ekipa imala cjelu ekipu osin BiH kojoj su falila samo dva igrača
0 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi