Roberson: Drago mi je što ću ponovo igrati za BiH

Zmajeve očekuje duel protiv Mađarske

Roberson: Drago mi je što ću ponovo igrati za BiH

Haris Zilić

Košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine očekuje nastavak kvalifikacija za Mundobasket 2023. godine. U petak u Skenderiji u dvorani "MIrza Delibašić" igramo duel protiv Mađarske, gdje je pobjeda imperativ kako bi zadržali realne šanse za historijski plasman na Svjetsko prvenstvo.

U ovom prozoru nećemo moći računati na Džanana Musu, Jusufa Nurkića i Miralema Halilovića, a reprezentaciju će predvoditi John Roberson koji je na Eurobasketu odigrao veoma zapažene role.

"Drago mi je što sam ovdje, što ću igrati ponovo za BiH i u ovom ‘prozoru’. Očekujem dobru utakmicu. Treba nam svaka podrška koju možemo dobiti u petak. Mnogo igrača nam nedostaje, ali siguran sam da će momci koji su tu sa nama dati sve od sebe i žestoko se boriti", rekao je Roberson.

Naš nacionalni tim trenira dva puta dnevno, selektor Adis Bećiragić uigrava akcije kojima će se “naoružati” pred ovaj važni meč trećeg kola druge faze kvalifikacija.

Zdravstveni bilten je dobar, na raspolaganju prvom stručnjaku Zmajeva je svih 14 igrača koji su tokom proteklih dana doputovali u Sarajevo: Ismet Sejfić, John Roberson, Zinedin Mulić, Edin Atić, Amar Gegić, Kenan Kamenjaš, Sani Čampara, Obrad Tomić, Ajdin Penava, Aleksandar Lazić, Rijad Avdić, Adin Vrabac, Haris Delalić i Amsal Delalić.

Što se tiče povrijeđenog Emira Sulejmanovića, sve su manje šanse da će se priključiti reprezentaciji.

Oglasi

"Očekuju nas dvije teške utakmice. Jako bitna je prva koju igramo u ovom ‘prozoru’, protiv Mađarske. Ako tu utakmicu izgubimo, mislim da gubimo sve šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo. Falit će nam mnogo naša tri glavna igrača, Halilović, Nurkić i Musa.

Imamo i nekih manjih povreda, kao kod Sulejmanovića, ne znamo još da li će on doći tako da će ekipa nastupiti u drugačijem sastavu u odnosu na Evropsko prvenstvo", kaže Gordan Firić, pomoćnik selektora našeg nacionalnog tima.

"Imamo izostanaka. Neki igrači neće moći da igraju, neki su povrijeđeni, ali mi ćemo dati sve od sebe da zajedničkim snagama, uz pomoć naše divne publike, dobijemo Mađare.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Stoga upućujem poziv svima da napunimo dvoranu, da nam date podršku kako bismo u tome uspjeli", ističe selektor Bećiragić.

Podsjetimo, susret BiH – Mađarska igra se u petak (11. novembra) u dvorani Mirza Delibašić, s početkom u 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi