Bećiragić skratio spisak, nema nekoliko standardnih košarkaša

Musa predvodi naš tim

Bećiragić skratio spisak, nema nekoliko standardnih košarkaša

Haris Zilić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine krajem februara počinje novi ciklus kvalifikacija za Eurobasket 2025. godine, a naši momci će se okupiti u Tuzli.

Selektor Adis Bećiragić je danas i skratio zvaničan spisak košarkaša na koje rčauna za prve utakmice protiv Kipra i Francuske.

Na spisku nema nekoliko standardnih imena, a većinom su spisak krojile povrede.

Neki od košarkaša su pvorijeđeni, dok su neki u procesu oporavka, tako da je selektor morao miksati pred ovo okupljanje.

Ono što je sigurno, našu reprezentaciju će predvoditi zvijezda Real Madrida, Džanan Musa.

Oglasi

Bećiragić je uputio pozive sljedećim igračima: Džanan Musa, Edin Atić, Amar Gegić, Adnan Arslanagić, Aleksandar Lazić, Amar Alibegović, Ajdin Penava, Kenan Kamenjaš, Adin Vrabac, Ismet Sejfić, Amsal Delalić, Njegoš Sikiraš, Vojin Ilić, Markus Lončar i Ibrahim Durmo.

Na spisku nema iskusnog MIralema Halilovića, kao ni Johna Robersona koji su imali problema sa povredama, a na spisku ponvo nema Emira Sulejmanovića koji igra odlično u španskoj ACB ligi.

Zmajevi se okupljaju 19. februara u Tuzli.

Kvalifikacije otvaraju susretom u Nikoziji proitiv Kipra 23. februara, dok će tri dana kasnije ugostiti Francusku pod svodom tuzlanskog Mejdana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi