Bosnić: Mi smo euforičan narod, za mene su moji momci uvijek favoriti
FOTO: E. Dindić

Press košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine

Bosnić: Mi smo euforičan narod, za mene su moji momci uvijek favoriti

H. Zilić

Košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u četvrtak očekuje kvalifikaciona utakmica za odlazak na Mundobasket, a protivnik je selekcija Litvanije.

Meč se igra u Tuzli gdje vlada nevjerovatno interesovanje i sigurno da Litvance očekuje pakao.

Održana je press konferencija naše selekcije, a medijima su se obratili selektor Vedran Bosnić, sportski direktor reprezentacije Vedran Princ, kapiten Miralem Halilović i najbolji strijelac španske ACB lige, Džanan Musa.

Prvi je riječ imao selektor Bosnić.

"Dobro se pripremamo. Svih 16 igrača je tu, prozor je malo kraći, ali dobro se prirpemamo za kvalitetnog protivnika. Važno je kako ćemo mi izgledati na terenu i koliko ćemo borbe dati. To će biti veoma bitna utakmica. Litvanci imaju u rosteru odlične šutere, svi dobro šutiraju i na to moramo obratiti pažnju. Moramo ih usporiti ne dozvoliti da trče kako hoće. Ovo su dvije utakmice, onda imamo Litvaniju na Eurobasketu. Bit će dobra prilika da vidimo koliko možemo protiv njih prije ljetnih priprema", rekao je Bosnić, zatim dodao:

"Mi smo euforičan narod i u ovakvim utakmicama ja adrenalin visok. Mnogo je bitno da ne izgubimo u želji za pobjedom i da pokažemo da možemo igrati sa Litvancima. I kada budemo imali loše i dobre periode igre moramo znati šta hoćemo."

Oglasi

Litvanci su favoriti većine poznavaoca košarke, ali...

"U svakoj utakmici ja kažem igračima da smo favoriti. Sada stavljaju Litvance kao favorite, ali za mene je moja ekipa uvijek favorit."

Sportski direktor Vedran Princ je istakao da bi još karata moglo biti pušteno u prodaju.

"Sve je spremno. Dvorana, momci sve je odlično, vlada veliko zanimanje, karte su planule, ne znamo još koliko će publike biti zbog COVID-a. U toku današnjeg dana imat ćemo informaciju da li će još karata biti u prodaji. U Tuzli je košarkaška publika i to nam puno znači."

Riječ je imao i kapiten Miralem Halilović.

"Lijepo je biti ponovo u Tuzli, osjetiti ovu atmosferu. Treninzi prolaze u sjajnoj atmosferi. Litvancima je košarka kao religija, oni žive za to i sigurno da nas očekuju dvije teške utakmice. Bit će emocija ja sam sa Slatine tako da će sigurno biti dosta emocija pred tuzlanskom publikom."

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Na kraju se medijima obratio Džanan Musa.

"Privikavam se još na tuzlanske koševe, naravno šalu na stranu. Sretan sam što sam tu i što je čitava reprezentacija na okupu. Znamo šta trebao uraditi i naravno kao svaku utakmicu i ovu idemo da dobijemo. Mi smo reprezentacija koja zaslužuje da bude među najboljim na svijetu. Najbitnije je da idemo utakmicu po utakmicu, da napredujemo i to će samo doći."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi