Srbija u zanimljivom sastavu dočekuje početak kvalifikacija
FOTO: EPA

Pešić objavio spisak

Srbija u zanimljivom sastavu dočekuje početak kvalifikacija

Haris Zilić

Kvalifikacije za Eurobasket 2025. godine počinju koncem februara, a u akcije će i košarkaška reprezentacija Srbije koja se nalazi u grupi G sa selekcijama Finske, Gruzije i Danske.

Selektor Srbije Svetislav Pešić danas je objavio spisak od 15 košarkaša na koje računa na startu kvalifikacija.

Kao i ostale reprezentacije tako i Srbija nije mogla računati na NBA zvijezde, ali opet sastav djeluje vrlo dobro sa nekoliko iskusnih i provjerenih imena.

Na spisku selektora Pešića nalaze se ovi igrači:

Aleksa Avramović, Aleksa Radanov, Aleksa Uskoković, Balša Koprivica, Vanja Marinković, Dejan Davidovac, Dušan Beslać, Dušan Ristić, Luka Mitrović, Marko Gudurić, Nikola Đurišić, Ognjen Dobrić, Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović i Filip Petrušev.

Srbija će kvalifikaije otvoriti u petak od 20 sati u Beogradu kada će dočekati neugodnu selekciju Finske.

Oglasi

Tri dana kasnije će gostovati Gruziji u Tbilisiju. Pored ove tri ekipe već smo spomeuli da se u u grupi G se nalazi i reprezentacija Danska.

Plasman na Eurobasket 2025. godine će obezbijediti dva najbolja tima iz grupe pored Finske, koja već ima osiguran plasman kao jedan od domaćina Eurobasketa.

Gledajući grupu, Srbija ne bi trebala imati velikih problema bez obizra u kakvom sastavu igrali.

Međutim, Gruzija je pokazala ranije da zna biti jako nezgodna reprezentacija, a i Danska je u usponu, tako da izabranici Svetislava Pešića moraju ozbiljno shvatiti ove kvalifikacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi