Bećiragiću se remeti plan priprema: Kondiću bitniji odmor, odbio dolazak na pripreme reprezentacije

U petak igramo protiv Kipra

Bećiragiću se remeti plan priprema: Kondiću bitniji odmor, odbio dolazak na pripreme reprezentacije

Haris Zilić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okuplja se u Tuzli, a u petak 23. februara gostovanjem na Kipru otvaramo novi ciklus kvalifikacija za Eurobasket 2025. godine.

Nakon meča na Kipru izabranici Adisa Bećiragića tri dana kasnije u tuzlanskom Mejdanu dočekuju favorita grupe selekciju Francuske.

Poznato je da u ovom prozoru ne možemo računati na NBA zvijezde Jusufa Nurkića i Luku Garzu zbog NBA pravilnika kada su u pitanju reprezentativni pozivi.

Pored pomenute dvojice zbog povreda neće biti Miralema Halilovića i Johna Robersona kada govorimo o našim bitnijim igračima.

Stigao je Džanan Musa zvijezda Real Madrida i on će predvoditi Zamejeve u ova dva duela.

Oglasi

Povreda Robersona primorala je selektora Bćiragića da traži rješenje na poziciji plejmejker, a igrač koji je trebao uskočiti na mjesto Robersona bio je Kosta Kondić, plejmejker Igokee.

Selektor Bećiragić je imao ideje da sa Kondićem igramo malo drugačiju košarku, ali stigla je neočekivana odluka.

Kondić je odbio da dođe na okupljanje reprezentacije, a kao razlog je naveo odmor u Londonu.

Nevjerovatno da jedan igrač odmor stavlja ispred reprezentacije, ali dobro to su lične odluke u koje ne želimo ulaziti.

Problem je sada nastao za reprezentaciju koja je sa Kondićem imala plan priprema i uigravanje za naredne duele.

Stvari se sada mijenjau pa će selektor Bećiragić sa pomoćnicima morati da pronađe nova rješenja.

Znamo da pozicija plejmejkera najviše "škripi" u našoj reprezentaciji, posebno nakon povrede Robersona, a sada je i pomenuta odluka Kondića zakomplikovala stvari.

Top Komentari

stranputica
Pa super, bolje da ne igra nego da sabotira. Imaš malog Arslanagića koji je odličan play, gledao sam ga par utakmica u SLO ligi. Momku treba definitivno dati šansu.....
0 0
Ajax11
Ono kad ti u lice kaze da ne zeli za ovaj grb da igra
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti