Košarkaška poslastica u Tokiju: Francuzi srušili američki Dream Team!
FOTO: EPA

Sjajan meč u grupi A

Košarkaška poslastica u Tokiju: Francuzi srušili američki Dream Team!

H. Zilić

Sjajan meč u košarkaškom turniru na Olimpijskim igrama u Tokiju odigrali su favoriti za medalje SAD i Francuska u okviru prvog kola grupe A.

Konačan rezultat glasio je 83:76 za Francusku.

Amerikanci su bolje otvorili meč i sredinom prvog poluvremena imali su dvocifrenu prednost, a na odmor odlaze sa vodstvom 37:45.

Činilo se da će američki Dream Team doći do rutinske pobjede već na startu turnira, ali Francuzi su imali druge planove. Trikolori su sjajno odigrali treći period dobili sa 25:11 i pred početak posljednjeg perioda imali su prednost 62:56.

U posljednjoj četvrtini, Amerikanci prave seriju od 13:1. Francuzi su u prvih pet minuta pogodili samo jedno slobodno bacanje i pet minuta prije kraja SAD je došao do prednosti 63:69. Nakon toga vraćaju se Francuzi i dvije minute prije kraja Amerikanci su imali vodstvo 72:74 i ušlo se u uzbudljivu završnicu gdje su se bolje snašli Francuzi za konačnih 83:76.

Sjajan meč u dresu Francuske odigrao je Fournier koji je utakmicu okončao sa 28 poena i četiri skoka od čega je bilo nekoliko sjajnih pogodaka za tri poena.

Kod Amerikanaca raspucan je bio Holiday sa 18 poena, sedam skokova i četiri asistencije, Adebayo je dodao 12 poena i deset skokova.

Top Komentari

Edin Merlin
Gospodine novinaru,da nešto razjasnimo… Samo je jedan Dream Team a to je onaj iz 1992 godine koji je predvodio najbolji sportista svih vremena Michael Jordan.. Sve posle je samo Team USA…
22 2
Jozef
USA loša ekipa a NBA već neko vrijeme nije ta liga. Ne znaju igrati na manje od 100 poena tj.kad se igra odbrana.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi