Bosna deklasirala Sparse, Borac slavio u Mejdanu
FOTO: E. Dindić

Prvenstvo BiH, 9. kolo

Bosna deklasirala Sparse, Borac slavio u Mejdanu

H. Zilić

Odigrano je pet duela devetog kola košaraškog prvenstva Bosne i Hercegovine, a kolo je obilježio sarajevski derbi Bosne Meridianbet i Sparsa.

Derbi je bio samo na papiru je jer Bosna na terenu deklasirala Sparse konačnim rezultatom 115:85.

Studente je do trijumfa predvodio Zubac sa 22 poena i šest skokova, kod Sparsa Moore je zabio 26 poena uz sedam skokova.

U još jednom derbiju Borac je u tuzlanskom Mejdanu bio bolji od Slobode rezultatom 81:65.

Banjalučane je do trijumfa vodio Šešlija sa 18 poena i osam skokova, Grubelić je ubacio 15 poena. Kod Slobode Jakupović je ubacio 21 poen.

Promo je u Žepčeu malo iznenadio Orlovik i slavio 84:82. Tim iz Donjeg Vakufa do pobjede je vodio Punter sa 19 poena, domaćinima nije pomogao ni double-double učinak Preldžića od 19 poena i 13 skokova.

U hercegovačkom duelu Široki je kao gosti savladao Posušje bez većih problema rezultatom 89:52.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kod Širokog raspoložen je bio Brala sa 15 poena, a kod domaćina Rayshawn sa double-double učinkom od 19 poena i deset skokova.

Leotar je na domaćem terenu ostvario siguran trijumf protiv Priejdora 85:71 na krilima Šakotića koji je ubacio 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi