Uzbudljiv meč na Grbavici, Široki slavio u Boriku

Koašrkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine

Uzbudljiv meč na Grbavici, Široki slavio u Boriku

Haris Zilić

Odigrana su još dva duela 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkaše i nije nedostajalo uzbuđenja i gledatelji su mogli uživati u vrlo dobroj košarci ove nedjelje.

Sarajevski Sparsi su na svom parketu u dvorani "Goran Čengić" na Grbavici dočekali vrlo neugodnu ekipu Proma iz Donjeg Vakufa.

Meč je ponudio dosta uzbuđenja, preokreta i na kraju trijumf Sparsa rezultatom 91:82.

Sparsi su otpor gostiju prelomili u posljednjoj četvrtini koju su dobili rezultatom 22:12.

Pobjednički tim je do trijumfa predvodio Kneževoć sa 20 poena, Simanić je imao doube-double učinak od 17 poena i deset skokova.

Kod Proma najefikasniji je bio Kieffer Punter sa 20 poena, dva skoka i četiri asistencije, inače brat poznatijeg Kevina Puntera košarkaša Partizana.

Oglasi

U prvoj utakmici danas, Široki je u Banja Luci kao gost savladao Borac rezultatom 71:64.

Široki je do pobjede predvodio Nutall sa 24 poena i tri skoka, dok je kod Borca raspoložen bio West sa 15 poena, devet skokova i šest asistencija, 15 poena je ubacio i Delalić.

U jučerašnjijm utakmicama 4. kola, zabilježeni su ovi rezultati:

Sloboda - Orlovik 78:57

Leotar - Posušje 85:76

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Prijedor - Slavija 87:78

Mladost Mrkonjić Grad i Bosna Meridianbet svoj duel četvrtog kola igraju u ponedjeljak 30. oktobra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi