Široki na 2-0, 35 poena sjajnog Nutalla
Foto - ABA liga

ABA 2 liga

Široki na 2-0, 35 poena sjajnog Nutalla

Midhat Šljivak

Košarkaši Širokog pobijedili su TFT Mozzart Skopje 85:66 u 2. kolu Druge ABA lige. Briljirao je sjajni Zachary Nutall s 35 poena.

Široki je došao do druge pobjede u novoj sezoni ABA 2 lige. Pred bh. predstavnikom bio je makedonski TFT Mozzart Skopje i nije im bio dostojan rival.

Dominirao je tim s Pecare u ovom duelu. Već nakon prve dionice bilo je jasno da utakmica ide u smjeru bh. tima jer su imali čak 15 poena prednosti, 32:17.

Do poluvremena je ta razlika narasla na plus 22 (49:27), da bi u nastavku bez većih problema igrači Širokog sačuvali prednost i došli su do novog trijumfa.

Briljirao je Amerikanac Zachary Nutall. On je bio nezaustavljiv po protivnika i meč je završio s čak 35 poena. Široki je imao čak 55 posto šuta iz igre i 12 ubačenih trojki.

Zadovoljan je učinkom trener Širokobriježana Ivan Velić koji je imao problema u ekipi.

"Čestitam igračima, odradili su sjajan posao. Mi smo igrali sa skraćenom rotacijom, ali ovi momci su odradili sjajan posao i utakmica je riješena u 15. minuti. Zadovoljan sam s dvije pobjede u Subotici i spremamo se za novi balon na Zlatiboru", rekao je Ivan Velić i o novoj sezoni je rekao:

"Liga je puno jača, izjednačena i bit će puno kvalitetnih mečeva što se već i pokazalo u ovom balonu", istakao je Velić.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Pored sjajnog Nutalla kod Širokog se istakao i Mateo Čolak s 15 poena, a treba napomenuti da su gotovo svi igrači osim Čovića dobili šansu za igru.

Kod makedonskog predstavnika Haughton je ubacio 15, Tashovski 13, a Louis 12 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi