Sloboda deklasirala Slaviju, drama u Prijedoru, Orlovik sjajan na startu sezone
FOTO: E. Dindić

Trijumf je upisao i Široki

Sloboda deklasirala Slaviju, drama u Prijedoru, Orlovik sjajan na startu sezone

Haris Zilić

Odigrana su četiri duela drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkaše, a ni u ovom kolu nije nedostajalo uzbuđenja. Vidjeli smo dosta lijepih poteza, a jedan duel je odlučen nakon produžetka.

Svoj susret u Mejdanu odigrali su timovi Slobode i Slavije. Domaći sastav pokazao je više od igre te na kraju slavio pobjedu rezultatom 103:77

U prvom periodu vidjeli smo efikasnu košarku, pa je nakon 10 minuta igre rezultat glasio 28:25 u korist Slobode. Domaći sastav i u drugom periodu prikazuje bolju igru, pa tako ovaj period riješavaju u svoju korist rezultatom 27:17, te na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 55:42 u korist Slobode.

I u nastavku Sloboda prikazuje više od igre te na kraju slavi ubjedljivu pobjedu rezultatom 103:77.

U pobjedničkom sastavu istakli su se Ismet Sejfić sa 27 poena i 13 skokova , dok je Devine Eke dodao 24. Kod gostiju bolji od ostalih bili su Darko Damjanović sa 18, odnosno David Maran sa 17.

Novi član društva najboljih ekipa Orlovika iz Žepča sjano je otvorila novu sezonu sa dva trijufma, a večeras su u Mrkonjić Gradu savladali domaću Mladost rezultatom 88:85.

Oglasi

Podojak je kod pobjedničke ekipe postigao 26 poena, Preldžić je ubacio 20, dok je kod domaćih raspucan bio Špago sa 32 poena.

Drama je bila u Prijedoru gdje je domaća ekipa Spartaka dočekala Promo iz Donjeg Vakufa, a gosti su nakon prdoužetka slavili sa 92:91, regularni dio završen je rezultatom 81:81.

Promo je do trojumfa predvodio Punter sa 19 poena, Stanković je kod prijedorskog tima ubacio 25 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Široki je slavio u Trebinju kod Leotara rezultatom 85:63 na krilima Nutall koji je zbacui 22 poena, 20 poena je dodao Čolak.

U jučerašnjem duelu Bosna Meridianbet deklasirala je Posušje rezultatom 97:66. Svoj duel drugog kola Borac i Sprsi igraju 17. oktobra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi