Sloboda slavila na Pecari, drama u Posušju

Počela košarkaška uzbuđenja na bh. parketima

Sloboda slavila na Pecari, drama u Posušju

Haris Zilić

Počela je nova košarkaška sezona u Bosni i Hercegovini. Ove subote odigrana su četiri duela prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkaše.

Kolo je obilježio derbi na Pecari gdje je Široki Brijeg dočekao ekipu Slobode.

Tuzlaci su bili mnogo bolji rival na Pecari i zasluženo došli do gostujuće pobjede rezultatom 101:87.

Ismet Sjefić je kod Slobode odigrao vrhunsku partiju sa 29 poena i devet skokova, kod Širokog zapažen je bio Junaković sa 17 poena i devet asistencija, 17 poena je dodao i Brala.

Spars je na domaćem terenu savladao novajliju ekipu Prijedora rezultatom 94:88. Gosti su se pokazali kao vrlo dobar rival, ali do iznenađenja ipak nisu došli.

Tim Sparsa do trijumfa je predvodio Moore sa 23 poena. U redovima Prijedora izdvojio se Stanković sa 26 poena.

Oglasi

Uzbudljiv meč odigran je u Donjem Vakufu, Promo je ugostio Leotar, a na kraju su slavili gosti iz Trebinja rezultatom 87:86.

Leotar je do trijumfa predvodio Milović sa 18 poena i četiri asistencije, kod domaćina je sjajan bio Alkić sa double.double učinkom od 23 poena i deset skokova.

Prava drama je bila u Posušju. Domaća ekipa Posušja dočekala je novajliju u društvu najboljih Orlovik iz Žepča.

Regularni dio završen je rezultatom 88:88, a nakon produžetka slavio je Orlovik sa 101:98.

Fenomenalnu partiju kod Orlovika odigrao je Anes Podojak koji je ubacio 35 poena, a Emir Preldžić je imao triple-double učinak od 22 poena, 12 skokova i 14 asistencija. U redovima Posušja Miličević je susret završio sa 24 poena i sedam skokova.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U prvoj utakmici sezone odigranoj u srijedu, Borac je savladao Mladost Mrkonjić Grad rezultatom 66:53.

Posljednji meč prvog kola u ponedjeljak 9. oktobra igraju Slavija i Bosna Meridianbet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi