Široki u derbiju bolji od Borca, trijumf Slobode, novi poraz Sparsa
FOTO: KK Promo/Facebook

Košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine

Široki u derbiju bolji od Borca, trijumf Slobode, novi poraz Sparsa

H. Zilić

Odigrana su tri duela 15. kola košarkaške Premijer lige Bosne i Hercegovine, a u centru pažnje ove subote bio je derbi na Pecari između Širokog i Borca.

Široki je odigrao odličan meč i savladao banjalučki tim rezultatom 75:62. Utakmica je ponudila serija oba tima, ali meč je prelomila posljednja četvrtina koju je Široki dobio sa 28:13.

Kod pobjedničke ekipe Junaković je ponovo bio prvo ime sa 17 poena, dok je kod Borca Delalić ubacio 24 poena i dodao sedam skokova.

Sloboda je u gostima savladala Orlovik rezultatom 84:71, a prvo poluvrijeme je odlučilo pobjednika možemo reći jer su Tuzlaci na poluvremenu imali 13 poena razlike. Nakon toga egal utakmica u kojoj je Sloboda rutinski privela meč kraju.

Tuzlake je predvodio sjajni Sjefić sa double-double učinkom od 28 poena i 11 skokova, dok je kod Orlovika Preldžić ubacio 26 poena.

Sparsi su upisali novi poraz ovaj put u Donjem Vakufu od Proma, a domaća ekipa je bila bolja rezultatom 88:73.

Oglasi

Promo je do trijumfa vodio Josipović sa 17 poena i šest skokova, Punter je dodao 16 poena i osam skokova. U redovima Sparsa izdvojio se Moore sa 15 poena i pet skokova.

U prvom meču kola, Slavija je sinoć savladala Prijedor rezultatom 84:70 i upisala treći vezani trijumf kojim je pobjegla sa začelja tabele.

U nedjelju se sastaju Bosna Meridianbet i Mladost Mrkonjić Grad, dok je duel Posušja i Leotara zakazan za 23. januar.

Košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine, 15. kolo:

Široki - Borac 75:62

Orlovik - Sloboda 71:84

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Promo - Spars 88:73

Slavija - Prijedor 84:70

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi