Široki i Sloboda upisali ubjedljive trijumfe
FOTO: E. Dindić

Košarkaško prvenstvo BiH, 14. kolo

Široki i Sloboda upisali ubjedljive trijumfe

H. Zilić

Odigrana su dva duela 14. kola košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine u nedjeljnom programu, dok je jedan susret odgođen. Vidjeli smo dva ubjedljiva trijumfa favorita.

Široki je u gostima opravdao ulogu favorita i deklasirao domaći Prijedor rezultatom 91:69 u utakmici koja je od početka bila jednosmjerna ulica.

U redovima Širokog briljirao je Junaković sa 26 poena, Nutall je ubacio 19 poena, dodao sedam skokova i tri asistencije.

U redovima Prijedora Stanković je imao double-double učinak od 13 poena i deset skokova dok je Todorović dodao također 13 poena, Lulić je ubacio 12 poena i dodao šest skokova.

Ubjedljiv trijumf ostvarila je i tuzlanska Sloboda. Tuzlaci su u Mejdanu razbili Posušje rezultatom 81:55.

Oglasi

Eke je bio sjajan u redovima Slobode sa oduble-double učinkom od 17 poena i 11 skokova, a 18 poena je ubacio Gutić. Kod Posušaka Gray je izdvoji od ostalih sa 17 poena, tri skoka i dvije asistencije.

Duel Mladost iz Mrkonjić Grada i Sparsa je otkazan i odigrat će se naknadno.

Košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine, 14. kolo:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Prijedor - Široki 69:91 (16:28, 11:28, 30:21, 12:14)

Sloboda - Posupje 81:55 (17:12, 18:16, 24:16, 22:11)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi