Pobijedili smo, no selektor Bećiragić nije blistao od sreće
FOTO: EPA

Nije zadovoljan partijom svojih izabranika

Pobijedili smo, no selektor Bećiragić nije blistao od sreće

Adnan Beganović

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je u polufinalu pretkvalifikacija za Olimpijske igre reprezentaciju Izraela, no i pored toga selektor Adis Bećiragić je bio nezadovoljan s onim što su prikazali njegovi izabranici.

Iako su Jusuf Nurkić i društvo upisali trijumf protiv Izarela, selektor našeg nacionalnog tima nije zadovoljan s onim što su prikazali na terenu.

I nije to skrivao Bećiragić. U izjavi nakon susreta je jasno i glasno podvukao s kojim stvarima je nezadovoljan, te je naglasio da se igračima kvalitete kakve ima u rosteru, takve stvari jednostavno ne smiju dešavati.

"Plasirali smo se u finale gdje igramo protiv Poljske. Večeras smo igrali protiv nezgodne reprezentacije koja je u svim segmentima kontra od onog što mi igramo. Natjerali su nas na mnogo izgubljenih lopti. Mislili smo da ćemo mnogo lakše pobijediti ali su nas namučili. Čestitamo im, ali na kraju je ekipa sa boljim igračima slavila", rekao je na početku svog izlaganja selektor našeg nacionalnog tima.

"Naravno, nismo zadovoljni, bez obzira što su sa promjenama odbrane i agresinošću nas natjerali na veliki broj pogrešaka. Mislim da za igrače visokog nivoa je nepotrebno i neodgovorno imati 22 izgubljene lopte u utakmici koja se igra kao finale i dozvoliti toliki broj skokova u napadu protivniku", dodao je Bećiragić.



Selektor našeg nacionalnog tima se zatim osvrnuo i na finalni meč u kojem ćemo snage odmjeriti sa Poljskom koja nas je nadigrala u grupnoj fazi.

"Nadamo se da ćemo protiv Poljaka igrati bolje jer će nam se u protivnom ponoviti prva utakmica protiv njih. Malo bolje je bilo protiv Mađara, ali očekujem od svojih igrača mnogo veću koncentraciju i odgovornost u podijeli lopte. Ako to ne uspijemo bićemo u velikim problemima. Iskreno se nadam da ćemo nakon sastanka moći vidjeti naše nepotrebne greške koje su nas izbacivale iz ritma. Čestitao bih svima na pobjedi i na borbenosti", zaključio je Bećiragić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi