Nurkić: Znamo kako smo ovdje došli, a želimo se revanširati Poljacima
FOTO: EPA

Pružio je sjajnu partiju

Nurkić: Znamo kako smo ovdje došli, a želimo se revanširati Poljacima

Adnan Beganović

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će u finalu pretkvalifikacija za Olimpijske igre. U polufinalu su naši najbolji igrači savladali Izrael, a u finalu će snage odmjeriti sa Poljskom.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom nad Izraelom plasirala se u finale pretkvalifikacija za Olimpijske igre čiji domaćin je Pariz u 2024. godini.

Naši najbolji košarkaši u polufinalu su nadigrali Izrael (86:77) i u finalnom susretu će imati priliku da se revanširaju Poljskoj za poraz u grupnoj fazi ovog takmičenja.

Zadovoljan je nakon susreta bio i naš najbolji košarkaš Jusuf Nurkić, koji je između ostalog istakao da on i saigrači jedva čekaju finalni susret sa Poljskom.

"Mislim da smo napravili svoje. Znamo kako smo došli, bez pripremnih utakmica i evo nas u finalu. Želimo osvojiti turnir, vidjeli ste sami kako je sve prošlo. Imamo Poljake, jedva čekamo revanš. Spremni smo igrati večeras kada bi bilo moguće, ali evo imamo još jedan dan odmora", nakon susreta je istakao Nurkić.

Inače, Nurkić je i večeras pokazao koliko znači našem timu. Postigao je 20 poena kojima je dodao 14 skokova i tri asistencije i uz Garzu i Musu bio ne naš najbolji igrač.

Top Komentari

King_Kenny
...tanak si burazeru,razocaravas me...onolike zicere fuliti i onako se muciti sa Sorkinom koji te izdominirao...bruka...kao da je on NBA centar,a ne ti...navjezbaj taj sut iz reketa,mani se trica,nisi ti Jokic ipak,ne pokusavaj ga kopirati...budi svoj...prestani i sa onim riskantnim pasovima gubis lopte bez veze...tvoje je da se usidris u reket i tamo dominiras protiv slabijih centara i nizih igraca...
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi